ZVI ja vaalit

Israelissa pidettiin vaalit ja kilpailu eri puolueiden välillä oli kova. Jokainen puolue ja poliitikko haluaa olla suurin ja nämä taistelevat toisiaan vastaan keinoista välittämättä. Kaikki haluavat olla vallassa ja istua tärkeällä pääministerin tuolilla. Näissä vaaleissa on menty niin pitkälle, että Jumalan nimi on otettu käyttöön uskonnollisten puolueiden toimesta äänimäärän kasvattamiseksi, jotta päästäisiin vaikuttamaan hallituksessa.

Vaalitaiston aikana näin suurikokoisen ilmoituksen eräässä päivälehdessä: "Joka on Herran oma, se tulkoon minun luokseni!" Sanat on otettu 2Moos. 32:26 ja Mooses sanoi ne israelilaisille tilanteessa kun nämä olivat palvoneet kultaista vasikkaa. Ilmoitus oli ääriortodoksisen ryhmän, jonka jäsenet ovat aina huutamassa, "Pitäkää sapatti".

Nyt, kuten monesti ennenkin, otin sanomalehden ja kävelin heidän päämajaansa. Päästyäni sinne kysyin, "Kuinka voitte käyttää Jumalan nimeä turhaan?"

He eivät voineet sanoa etteivät tiedä mistä puhun (he käyttävät sellaista taktiikkaa usein) sillä kyseinen sanomalehti oli käsissäni ja kaikki näkivät sen. Luin heille 10 käskyä suoraan Raamatusta ja kysyin, "Kuinka voitte käyttää Herran nimeä turhaan kun 2Moos. 20:7 sanoo suoraan ´Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu´."

Emme nyt olleet kadulla vaan heidän yeshivassaan, uskonnollisessa koulussa, joka on heille erityisen pyhä paikka ja jossa nuoret miehet opetetaan - kuten he sanovat - olemaan kuuliaiset Jumalalle.

Yksi paikalla oleva rabbi ja koulun opettaja katsoi minua epäluuloisesti ja kysyi, "Miltä planeetalta oikein saavuit tähän maahan? Näen heti ulkonäöstäsi, että olet kaukana Jumalasta."

Vastasin hänelle, "Kukaan ei ole kaukana Jumalasta sillä Sananlaskujen 15:3 sanotaan ´Herran silmät ovat joka paikassa, ne vartioitsevat hyviä ja pahoja´. Myös 1 Samuel 16:7 on kirjoitettu ´Sillä ei ole niin kuin ihminen näkee, ihminen näkee ulkomuodon mutta Herra näkee sydämen´."

Oppilaiden läsnäollessa jatkoin puhettani ja kysyin rabbilta, "Kuinka sinä, uskonnon opettaja, käytät Herran nimeä väärin poliittisen edun nimessä?"

Hän näytti synkältä kysyessään, "Miksi tulit tänne?" Nyt hänen oppilaansakin olivat kiinnostuneet keskustelustamme.

Sanoin rabbille, "Tulin koska uskon elävään Jumalaan ja velvollisuuteni on mennä sinne missä ihmiset ovat pimeydessä ja varoittaa heitä pahoista teoista."

Hän kysyi, "Oletko itse nuhteeton Jumalan edessä?" Vastasin, "En ole täydellinen, mutta teen parhaani elääkseni Hänen tahtonsa mukaan. Entä sinä? Oletko nuhteeton Jumalan edessä?"

Kaikki oppilaat sanoivat, "Tietenkin olemme."

Kysyin, "Jos kerran olette niin täydellisiä, miksi olette panneet tämän ilmoituksen sanomalehteen? Sanotte: ´Joka on Herran oma, se tulkoon minun luokseni´. Keitä te olette kun sanotte, että ihmisten tulisi sokeasti seurata teitä?"

Rabbi vastasi, "Et ole sellainen henkilö, jonka tulisi puhua näille nuorille oppilaille."

Sanoin hänelle, "Miksi? Siksikö, että pyrin osoittamaan heille oikean tavan seurata Herraa Pyhän Raamatun mukaan sen sijaan, että he seuraavat sukupolvelta toiselle perittyä taikauskoa."

Eräät oppilaat kysyivät ketä edustan. Kerroin heille, "En aseta uskoani ihmisten ja heidän kirjoittamiensa kirjojen varaan. Uskon vain siihen, mitä tähän pieneen kirjaan, Pyhään Raamattuun on kirjoitettu. Se on annettu meille Jumalan Pyhän Hengen ilmoituksena. Herra sanoo Jesajan 49:3-6, että israelilaisten tulee olla Hänen palvelijoitaan. Jos tottelemme Häntä ja Hänen Sanaansa Hän lupaa, ´minä panen sinut pakanain valkeudeksi, että minulta tulisi pelastus maan ääriin asti´. Tätä olen tekemässä, edustan elävää Jumalaa. Pelkäätte lukea Raamattua ja kulutatte aikanne selaamalla monia kommentaarejanne."

Nyt rabbi kysyi, "Oletko ihan normaali? Onko sinussa jotakin vikaa? Kuinka voit sanoa, että pelkäämme lukea Raamattua? Kuinka voit puhua tuommoisia valheita oppilaidemme kuullen?" Käännyin oppilaiden puoleen ja esitin kysymyksen, "Onko kukaan teistä koskaan lukenut Jesajan kirjan lukua 53?" Kaikki olivat vaiti. Oli hiljaista kuin haudassa.

Lopulta rabbi avasi suunsa, "Sinun pitää lähteä, et ole henkilö, jonka haluamme puhuvan oppilaille. Sinulla ei ole mitään sanottavaa meille." Sitten hän kääntyi oppilaiden puoleen ja lisäsi, "Tiedättekö kenestä hän puhuu? Olen ollut siitä tietoinen jo kauan. Hän puhuu siitä miehestä, Jeesuksesta Kristuksesta ja hän haluaa meidänkin uskovan samoin. Ha! Ha! Ha!"

Sanoin rabbille, "En tullut tänne väittelemään kanssasi oppilaiden edessä. Halusin vain näyttää mitä on kirjoitettu Raamatussa. Väistät totuutta, jopa naurat sille. Mutta vanha sanonta on ´kuka viimeiseksi nauraa se parhaiten nauraa´. Nauran sinä päivänä kun tulette järkiinne ja laskeudutte kasvoillenne maahan Herran eteen sanoen, ´minä olen näännyksissä, paranna minut Herra´(Ps. 6:3), ´Neuvo, Herra minulle tiesi´(Ps. 27:11). Luulette olevanne vahvoja mutta on kirjoitettu ´kuinka kauan jumalattomat saavat riemuita?´ (Ps. 94:3)."

Katsoin oppilaita, jotka kuuntelivat tarkasti. Rabbi näytti kuumeisesti miettivän sanoja joilla voittaa, mutta ennen kuin hän ehti sanoa mitään oppilaat alkoivat esittää kysymyksiä minulle ja hän oli menettänyt otteensa tilanteessa. Hetken päästä hän huusi, "Hiljaa!", mutta se ei tehonnut. Oppilaat halusivat kuulla lisää Herrasta ja olin iloinen voidessani kertoa heille. Olen varma, että tulevina päivinä he tulevat kysymään opettajaltaan asioista ,joista keskustelimme. Kuten Jeesus sanoo, "te tulette tuntemaan totuuden ja totuus on tekevä teidät vapaiksi." (Joh. 8:32).

ZVI

alkuun / johdanto / kristityn foorumi artikkelit / israel / linkit / mikä on kristityn foorumi