Vanha ja karu risti

Andrew Neckar

Vanha, kova, vaivalloinen, rasittava, luotaantyöntävä, tuskallinen, ankara, koruton, pilkattu ja ylenkatsottu risti. Risti, jota Raamatun Jeesus, elävän Jumalan Poika kantoi. Risti, jolle Hänet naulittiin ja risti jolla Hän kuoli.

Tämä risti on nyt tyhjä. Tämä Jeesus täytti sen työn mitä tuli tekemään (Joh.19:30). Tämä on minun Jeesukseni ja se karkea risti, jolla Hän pelasti minut. Siinä Hän kuoli puolestani ja siinä minä kuolin synnille.

Enää Hän ei ole tällä ristillä. Hän nousi ylös eikä Hänen ruumiinsa jäänyt hautaan. Hän sai kertakaikkisen voiton synnistä. Hän palasi takaisin sinne, josta Hän tuli ja istuu Jumalan oikealla puolella (Hep.10:12).

Hän nousi ylös ja niin minäkin "synnyin uudestaan". Minun Jeesukseni ei enää kanna ristiä mutta minun tulee "ottaa oma ristini". Siinä ei ole paljon nautittavaa mutta sen kautta pelastun. Se ei tee minua rikkaaksi. Sen kautta palvelen elävää Vapahtajaani. Vanha ja karu risti on loukkaus monelle. Se ei tee minusta suosittua. En ymmärrä mitä hauskaa on leikkiä uskovaista. En pidä näyttelemisestä, "kristillisistä rock-konserteista", hauskan hakemisesta.

Roomalaiskatolinen jeesus on yhä ristillä 2000 vuoden jälkeen. Hän ei voi astua alas. Hän yrittää yhä täyttää työtään maailman syntien sovittajana. Hän tarvitsee katolisten apua. Hän tarvitsee syntisten luotujensa apua selvitäkseen tehtävästään. Roomalaiskatolinen kirkko opettaa, että häntä tulee auttaa. Uskovaisten tulee rukoilla kuolleita ihmisiä, jotta nämä välittäisivät rukoiltavat asiat Jumalalle ja tämä jeesus voisi lopulta päästä ristiltä alas. Katolinen pappi on merkittävämpi kuin katolinen jeesus. Papille tulee ripittäytyä ja hän julistaa synnit anteeksi. Pappi voi tehdä sen, johon jeesus ei kykene. Katolinen risti on kullattu ja koristeltu jalokivin. Mikä kaunis risti se onkaan. Siinä ei ole häpeää eikä tuskaa. Se on koriste. Jeesus on sivuasia koska heillä on Pyhä Isä, paavi. Heillä on oikea kirkko, pelastavat sakramentit, Maria ja lukuisa joukko pyhimyksiä. Heidän jeesuksensa ei koskaan pääse alas ristiltä koska pelastus on jatkuva työ.

Mutta Raamatun Jeesus ja Raamatun risti on kateissa monesta muustakin aikamme seurakunnasta. Monissa on jeesus, joka tuottaa hauskaa ajanvietettä. He kantavat "ihmeiden ja merkkien" ristiä. Heidän ristinsä antaa hyviä tuntemuksia. Jotkut kantavat vaurauden ja menestyksen ristiä.

Harvat ottavat Hänen ristinsä ja seuraavat Häntä. He ottavat ristin ja lähtevät omille teilleen. Monille ei ole tärkeää mitä oikea Jeesuksen risti voisi heille merkitä. Miksi olisikaan – se risti tekee kipeää. Se ei auta "tässä ja nyt". He ottavat toisen ristin, joka on miellyttävämpi. Se on "lopunaikojen risti".

Väärät julistajat saarnaavat "väärän jeesuksen ristiä". He julistavat toista pelastusta, toista evankeliumia. Jos näissä seurakunnissa on yksikin Raamatun Jeesuksen seuraaja väärät opettajat pyrkivät saamaan hänet kantamaan toista ristiä. Ja näin elämässä tehdyt teot kerran palavat poroksi Kristuksen Bema- tuomioistuimen edessä (2Kor.5:10).

Nykyisin on tarjolla monta erilaista ristiä ja erilaista jeesusta erilaisissa seurakunnissa. Millainen on sinun seurakuntasi? Kuka on sinun Jeesuksesi? Mitä ristiä kannat?

 

Messengers of Christ Ministries