Uusi Viini Juovuttaa

Karismaattisen "uudistusliikkeen" juurien, opetusten ja yhteyksien tarkastelua.

Juhani Aitomaa, 192 sivua, nid., Kristityn Foorumi / OOKOOTOIMI kustannus, ISBN 951-98685-0-X

 

Kirja on kriittinen tarkastelu kristillisten "superjulistajien" opetuksista. Ns. karismaattinen "uudistus" on saanut jalansijaa kaikkialla maailmassa, Suomessakin. "Uudistusta" ovat levittäneet nk. Toronton ja Brownsvillen "herätykset", joihin moni suomalainenkin on käynyt tutustumassa ja oppia hakemassa.

Uudistuksen kärkinimistä ovat Suomessakin kokouksia pitäneet Rodney Howard-Browne ja Benny Hinn. Muita, joiden kirjoja on käännetty suomenkielelle, ovat esim.  Kenneth Copeland, Kenneth Hagin, John Arnot, Rick Joyner, C. Peter Wagner, jne.

Liikkeen kummalliset opetukset ja ilmiöt ovat herättäneet kriittistä arvostelua ympäri maailmaa. Liikkeen johtajien rikastuminen ja luksuselämä yhdessä kultinomaisen kunnioituksen kanssa on merkillepantavaa.

Sen johtajat väittävät saavansa säännöllisesti suoraa ilmoitusta Jumalalta ja kannattajat pitävät "uutta ilmestystietoaan" lähes Jumalan sanana. Näiden johtajien opetuksen arvosteleminen on heistä lähes " Jumalan Pyhän Hengen pilkkaa".

Kirja tarkastelee liikkeen historiaa, sen taustoja ja yhteyksiä sekä outoja, kultinomaisia opetuksia.

Johtopäätös on, että kyseessä on kultinomainen ja johtajakeskeinen, ei perinteinen kristillinen liike.

Kirjan kirjoittamista on edeltänyt laaja tutkimustyö. Runsaiden alaviitteiden kanssa kirja on ajatuksia herättävää luettavaa.

Hyvin mielenkiintoinen ja silmiä avaava kirja jokaiselle, jota kristillisyydessä vaikuttavat "uudet tuulet" kiinnostavat.

Kirjoittaja on Kristityn Foorumi ry:n perustaja.

Lukijoiden palautetta:

· Luin kirjan… kirjan sanoma on ajankohtainen ja erittäin tarpeellinen. Pidin asiallisesta ja raamatullisesta aiheen käsittelystä, jossa tosiasiat tuodaan selkeästi esille…

· Kiitos kovasti kirjasta… kirja on varmasti ilmestynyt sopivaan aikaan. Kiitos siitä Herralle...

· Kirjoituksesi ovat kyllä asiaa ja niihin yhdyn sydämestäni…

· Luin kirjaasi ja tykkäsin siitä. Se saisi olla jokaisen kirjahyllyllä, sillä Suomessa ei pahemmin asioista tietoa ole…

· Kiitos mielenkiintoisesta kirjasta…

· Olemme olleet kuusi vuotta uskossa ja olleet mukana uudistuksessa… epäilimme monia asioita ja nyt silmämme ovat avautuneet… kirja vahvisti meitä uskossa…

Tilaukset: Kristityn Foorumi, PL 571, 33101 Tampere. Tilaukset myös sähköpostin kautta foorumi@kristitynfoorumi.fi

Hinta 7 EUR + postikulut. Määrä-alennukset: 3 kpl tai enemmän 4 eur/kpl + postikulut.

alkuun / johdanto / kristityn foorumi artikkelit / israel / linkit / mikä on kristityn foorumi