Satiiri:

 

Uusi raamatunkirja löydetty: Apostolien tulot ja menot

Osa 1

 

 

(Satiiri on huumorin laji, jolla käsiteltävä, vakavakin asia, esitetään naurettavalla tavalla. Satiiri voi olla enemmän tai vähemmän "ilkeääkin", yleensä kuitenkin enemmän hyväntahtoista. Hauskuus ei kuitenkaan ole satiirissa päämäärä, vaan keino, jonka avulla voidaan esittää kritiikkiä. Satiirin pohjalla on yleensä eettinen ja moraalinen käsitys. Satiirin avulla voidaan hullut asiat esittää hulluina ilman hulluihin asioihin yleensä liitettyä vaatimusta siitä, että ne eivät ole hulluja vaan muut ovat. (No niin, selitys sekin). Muuten - todellisuus alla olevista asioista on ehkä vieläkin hullumpaa, joka tapauksessa suuri osa alla esitettyä on suoraa tai lähes suoraa lainausta nykyisten apostolien, jumalan kenraalien, yms. arvonimien kantajilta ... Satiiria löytyy Raamatustakin. Kristillisessä kirjoittamisessa se ei ole kovin yleistä, Yhdysvalloissa The Wittenburg Door –julkaisu on ehkä tunnetuin kristillinen satiirijulkaisu.)

 

 

Uuden, yhä lisää suosiota saavan käsityksen mukaan Raamattumme Apostolien teot ei suinkaan ole aito Raamattuun kuuluva kirja, vaan väärennös. Aito teos, suomennetulta nimeltään ”Apostolien tulot ja menot” löydettiin jo muutama kymmenen vuotta sitten, mutta asiantuntijoiden mukaan tuolloin suuri osa kristikuntaa ei ollut valmis vastaanottamaan uutta totuutta ja sen takia siitä ei ole julkisuudessa puhuttu.

 

Alkukielen tutkijat ovat kiistelleet, tarkoittaako kirjan nimessä oleva ”tulot ja menot” apostolien kulkemista vai taloudenhallintaa. Pääosa tutkijoista on päätynyt siihen, että se tarkoittaa kumpaakin. Tyhjätaskut eivät matkustele - "apostolit olivat rikkaita kuten uusi kirja kertoo, Jeesuskin oli rikas, ei sellainen toiminta muuten olisi mahdollista. Suurin osa raamatuntekstiä puhuukin rahasta", mainitsee Aohn Jvanzini, raamatuntuntija vailla vertaa. Huolimatta kirjan ympärillä vallinneesta hiljaisuudesta, kirja otettiin tietyissä teologisissa piireissä käyttöön jo pian löydön jälkeen, ja sen pohjalta muodostuva oppi tunnetaan tänä päivänä nimellä ”menestysteologia”. Teologian käytännön sovellutuksia ovat "uskottelun sana", "meille heti nyt valtakunta ja valtaa (maan päälle)", "kaikki paranee", "tunnista ja aja riivaaja itsestäsi tai ainakin muista", "komenna pyhä henki ja enkelit palveluksen työhön hyväksesi", ” korotat jumalaa kun ylistät, hiphoppaat tai rokkaat”, ”vaadi niin kaiken saat”, yms. tunnetut karismaattiset sovellukset.

 

Oikeaoppiset, kirjan käsiinsä saaneet menestysteologit saivat sen luettuaan jumalallisen valaistumisen omasta asemastaan tämän totuuden vähittäisenä tuomisena kristikunnan keskuuteen. Huomioon ottaen ihmisen rajallisuuden, nämä kristikunnan pyyteettömät hyväntekijät pitivät kirjan salaisuuden tiukasti itsellään, raottaen sen salaisuuksia vähitellen, luottaen siihen, että kirjan opetuksen mukaan pyyteettömästi eläen, heidän esimerkkinsä saa ajan kanssa kristityt kaipaamaan korkeampaa totuutta ja hylkäämään nykyisessä Raamatussa olevan väärennöksen.

 

Tavoite on liittää löydetty, uusi raamatunkirja vanhan Apostolien tekojen paikalle vuonna 2015. Valmisteilla on jo maailmanlaaja, valtava kokous- ja konferenssitapahtuma paavin Roomaan. Kokousta valmistelee toimikunta, jonka puheenjohtajana toimii Henny Binn. Muita jäseniä ovat mm. Cenneth Kopeland, Dreflo Collar, J.D Takes, Gicky Numbel, Moyce Jeyer, Wick Rarren - vain muutamia mainiten. Olemme onnekkaita saatuamme erityistoimikunnan erityisiltä jäseniltä ensikäden tietoa asiasta.

 

Vatikaani haluaa Gilly Brahamilta lausunnon, jonka mukaan nykyinen paavi, tai vaihtoehtoisesti vuonna 2015 vallassa oleva, on "vielä suurempi evankelista maailmassa kuin edesmennyt puolalainen paavi", jota Braham mainosti maailman suurimpana evankelistana. "Brahamin lausunto antaa meistä myönteistä kuvaa protestanttien, noiden vähäisten veljiemme, keskuudessa". Vatikaanin mukaan heti konferenssin alussa paavi toivottaa maailman kaikilla kielillä osallistujat tervetulleiksi. Kielten ulkoa opetteluun kuluu paavilta paljon tehokasta työaikaa. "Koetamme saada paljon kielillä puhuvan karismaatikon opettamaan paaville kielilläpuhumista. Olisi hienoa, jos hän olisi katolinen karismaatikko, mutta muukin käy. Paavin tervehdyksen jälkeen tapahtuman järjestäjät, muut silmäätekevät ja kaikkien maailman maiden kristityt edustajat käyvät vuorollaan kumartamassa paavia", kertoi vatikaanin edustaja. Suomalaisen asiantuntijan mukaan tilaisuus tulee olemaan kuten itsenäisyyspäivän vastaanotto, mutta tietenkin paljon suuremmassa mittakaavassa. Eräät suomalaiskristityt aikovat pyytää suomalaista Yleä tarjoamaan järjestäjille tapahtuman televisioinnin, koska kokemusta on. "Suomalainen TV ohjaus on tunnettua maailmalla urheilussa, tämä tilaisuus on suurempi kuin olympialaiset".

 

Vuosiluku tapahtumalle on saatu, kun profeetta Phuck Ciercen profetiaa analysoineet profetian asiantuntijat saivat rivien välistä luettua jumalan tahdon asiassa. Konferenssin työnimenä on, ”Saat satakertaiset tulot – tuhatkertainenkin on mahdollista niille, jotka ovat otolliset”. Kaikki toimikunnan jäsenet ovat luvanneet jumalalle vähintään satakertaistaa tulonsa ja varallisuutensa tuohon päivämäärään mennessä. ”Se on paras todistus raamatun sanomasta”, mainitsee Henny Binn.

 

Myös Suomessa on aloitettu tulevan, kristikuntaa järisyttävän suurtapahtuman valmistelu. Tamperelainen missioliike on varautunut kuljettamaan juhlille kaiken tuolloin saatavilla olevan sotaväkensä – ja vähän enemmänkin. Luvassa on myös erityisiä demonstraatioita siitä, kuinka satakertainen varallisuuden kasvu tapahtuu yhdessä hetkessä. ”Meillä on kuitenkin vielä se huoli, että maamme presidentti ei ole totellut suuren profeetta Jindy Cakobsin profetiaa luovuttaa kansakuntamme Jumalalle. Uskomme kuitenkin sen tapahtuvan ennen vuotta 2015. Haluan olla tuolloin mukana konferenssin päälavalla muiden vastaavan profetian saaneiden maiden edustajien kanssa kertomassa maamme muuttumisesta täysin kristilliseksi ja pyhäksi kansaksi”, totesi liikkeen pääjohtaja.

 

Maailmanhistorian näyttävin, suurin ja kallein konferenssi on siis tulossa - ja melko pian. "Maailmassa pidetyt konferenssit, on kyseessä sitten YK tai mikä tahansa, kalpenevat tämän rinnalla", lupaa Henny Binn, ”kristittyjen tulee aina näyttää vauraimmilta, ylpeimmiltä ja kaiken tulee aina olla suurinta – suurempaa kuin ei-uskovilla, se vasta todistaa herrasta ja pistää maailman polvilleen”. Vuodet kuluvat nopeasti joten kannattaa jo alkaa valmistella matkaa ja varata majapaikkoja ainutkertaiseen tapahtumaan. Rooman hotellit on pian buukattu täyteen. Pietarin aukio tullaan kattamaan kultalevyin. Henny Binnin mukaan, "kulta tässä tilaisuudessa muistuttaa taivaan kultakaduista. Tuomme taivaan maan päälle, tosin en tarvitse kultaa taivaassa, haluan sen täällä, ja samaa suosittelen muillekin". Yli tuhannen henkilön ylistys- ja tanssiryhmälle rakennetaan n. 0,5 km2 kokoinen esiintymislava. Maailman suurin screeni, jolle puhujien ja muiden silmäätekevien kuvia heijastetaan, on valmisteilla. Puhujankoroke valmistetaan vielä suunnitteilla olevasta arvometallista, ehkä platinasta, ja siihen upotetaan timantteja.

 

Puhujanpaikka nostetaan yli 10 m:n korkeuteen jotta ”paimen näkee laumansa”, kuten Dreflo Collar ilmaisi asian, ”konferenssin kulisseissa ei säästetä rahaa, sillä jumala on rikas antaja, ja tuomme siis taivaan maan päälle. Suurin huolemme tällä hetkellä on, että emme ole koko maailmasta löytäneet tarpeeksi ääntä tuottavia kaiuttimia. Haluamme jumalaa korottavan ylistyksemme pauhinan kuuluvan koko maailmaan – tai vähintään Rooman alueelle". Paimenen kuuluu olla muiden yläpuolella. Henny Binnin mukaan puhujanpaikka korottaa juuri tätä totuutta, "jumala siunaa aina ensin paimenta ja lampaita vasta sitten, kun hänellä jää siihen aikaa. Meidän tulomme ja varallisuutemme ovat tästä vastaansanomaton todiste. Paimen, apostoli ja profeetta, joita kaikkea me järjestäjät olemme, on arvokkain seurakunnassa, ilman meitä seurakunta ei kasva vaan kuihtuu pois".

 

TBNN on maailman arvostetuin kristillinen ja oikeaoppinen TV kanavabisnes. Sen johtajapari Pean ja Caul Jrouch kuuluvat itseoikeutetusti konferenssia valmistelevaan johtoryhmään. "Olemme valmistelemassa All Faa -kurssin tapaista konferenssiin valmistautumis-ohjeistusta. Se levitetään kaikkiin seurakuntiin maailmassa - maksua vastaan tietenkin. Tarkoitus on viedä pieninkin oman ajattelun ja järjen hiven osallistujien ajatuksista. Pyhä henkemme ei voi saada sanomaansa perille jos ihmiset ovat jatkuvasti tottelemattomia sanallemme. Oma ajattelu pitää lopettaa. Et voi ymmärtää mitä jumala on tekemässä, kuinka sitten voisit ymmärtää meitäkään, jotka olemme jo ymmärtäneet ymmärtämättömyyden jumalallisen voiman. Kapinallinen oma arvostelu ja arviointi on pyhän hengen pilkkaa. Sellaisten paikka on hele-vetissä, äskeinen sana on muuten oikeaoppista hepreaa", muistutti TBNN:n johtaja Caul Jrouch.

 

"Muuten, en maksanut sille kaverille TBNN:n varoista 425000 USD, jotta hän olisi hiljaa siitä... siitä hmmm, mistä minua syytetään - ...miehen kanssa...”jatkoi Jrouch, ”rahat olivat konsulttipalkkiota, mutta pahat ihmiset ja lehtimiehet kääntävät aina kaiken päälaelleen. En ole kuten jumalan kenraaleista kirjoittanut Loberts Riardon tai Amerikan evankelisten karismaattinen ex-johtaja Hed Taggard, jotka todistetusti jäivät kiinni semmoisesta. Sitä paitsi heidätkin on jo joidenkin luotettavien ihmisten toimesta todettu taas hyviksi heteromiehiksi", tähdensi Caul. Caulin vaimo Pean iloitsi voidessaan opettaa konferenssiin tuleville lukuisille naisille levitaatiota. "Suuri väärinkäsitys on myös, että pyhän hengen sijainti meissä olisi jossakin epämääräisessä hengessämme. Pyhä henki sijaitsee palleassa, se tekee mahdolliseksi hengittää pyhää henkeä sisään. Tulen opettamaan kaikille oikean tekniikan uloshengittämiseen, jotta hän myös pysyy sisällä eikä ulos hengitettäessä pääse karkaamaan".

 

Puhujakorokkeelle sijoitetaan istumaan Ilmestyskirjan mukaan 24 vanhinta, aitokultaiset kruunut päissään. Vanhimmat valitaan ensisijaisesti tapahtuman järjestäjistä. Jos paikkoja jää, ne täytetään siinä järjestyksessä kuka lahjoittaa eniten järjestäjien kassaan. "Lähtöhinta vanhimman paikalle on 0,5 miljoonaa USD, odotamme innokkaasti tarjouksia, paikkoja on kuitenkin rajoitetusti jäljellä", selvitti Dreflo Collar. "Maksut etukäteen, niitä ei palauteta". Vanhinten valinnassa on vielä selvittämättä pari pikkuseikkaa. Toinen on naiskiintiö ja toinen mikä on nuorten vanhinten osuus. Paaville on varattu oma, muita korkeammalla oleva istuin joukon keskellä, "hänhän edustaa jumalaa maan päällä. Vaikka mekin olemme jumalia, on luonnollista, että hänelle kuuluu keskeinen asema, jumaluudessakin on eri tasoja", jatkoi  Collar.

 

Konferenssissa erityisesti nuoret on otettu huomioon. Roomaan on jo suunniteltu paikat sadoille kristillisille rock-konserteille. Luvassa on äänestys siitä, minkä yhtyeen pääsolisti voittaa pääpalkinnon ja arvonimen ”globaalin kristillisyyden nuorisoidoli”. Kristillistä balettia, draamaa, nyrkkeilyä, nuorallakävelyä, ym. nuorille suunnattua evankeliumia syventävää ohjelmaa on runsaasti tarjolla. ”Rakastamme nuoria ja haluamme itse olla johtamassa heitä ja olla kuten he. Nuoruudessa on kristikunnan tulevaisuus”, iloitsi Moyce Jeyer. "Muuten, muistakaa kirjoittaa shekkinne Moyce Jeyer Ministries'ille - ja kirjoittakaa miljoona oikein: miljoona USD". Nuorille suunnatussa suuressa ylistysjuhlassa puhuu hienolla rokkaavalla nuotillaan profeetta Cim Klement aiheenaan: "Alista ylistämisellä".

 

Ennen tapahtumaa kaikissa maailman maissa aiotaan jakaa seurakuntien nuorille miljoonittain T-paitoja, joissa lukee globaalilla kansankielellä teksti: Spiritual leadership rules. ”Nuoret ovat toivomme. Panostamme erityisesti heihin. Taivaan tulemus maan päälle riippuu siitä, että he ottavat kantaakseen hengellisen johtajuuden seurakunnissa. Toki meidän apostolisen johtoryhmämme ohjeistusten ja päätösten mukaan”, painotti Cenneth Kopeland, ”haluan erityisesti mainita ilmestyksen kautta saamani suunnitelman, että Roomassa pidetään ’maailman vahvin kristitty’ kisat. Kisaan osallistuvat joutuvat nostelemaan eripainoisia, uuden sisällön omaavia raamattuja. Se symboloi raamattumme uskon sanan paino-arvoa tässä yhteiskunnassa. Painavimman kirjan ilmaan nostava voittaa prinsessan ja puoli valtakuntaa. Prinsessa on ’maailman kaunein kristitty malli’ kilpailun voittaja. Valtakunnasta käymme vielä neuvotteluja”.

 

"Haluan myös mainita mittavan hyväntekeväisyytemme. Tilaisuudessa ojennetaan maailman köyhien säätiön edustajalle todistus, jonka mukaan jokaisesta siitä hetkestä lähtien myytävästä uuden sisällön raamatusta annetaan 0,10 USD köyhyyden torjumiseen maailmasta. Aloitan asian merkeissä maailman johtajien luona vierailun, ja saamme maailmankonferenssiin mennessä kuvat heistä kaikista kättelemässä minua. 0,10 USD ei kuitenkaan anneta niistä raamatuista, jotka me tapahtuman järjestäjät jatkossa myymme omien järjestöjemme ja kanaviemme kautta. Ensiarvoinen maailmanevankelioimisemme edellyttää, että sidomme kaikki mahdolliset tulomme itseemme, tarkoitan toimintaamme: yöpymiset luksushotelleissa, loistoautot ja huippukalliit yksityiset lentokoneet eivät ole halpoja. Tarkistakaa vaikka itse", luetteli Wick Rarren ja jatkoi, " raskas vastuumme vaatii parhaat ja kalleimmat työasut, kulkuvälineet, talot ja kaiken muun mahdollisen. Tavallinen kristitty tulee kyllä toimeen hyvin paljon vähemmällä. Hänelle riittää, kun saa maksaa tuloistaan meille, mitä suuremman osan, sen parempi".

 

Konferenssissa on useita suurtapahtumia. Ehkä tärkein on suunniteltu toisen juhlapäivän illaksi. Kyseessä on "Tule henki henkeemme nauramaan" tapahtuma, jossa saarnaa Hodney Boward-Rrowne, maailman kuuluisin kristittyjen naurujoogan opettaja. "Yhteisessä naurussa vasta on voitelu. Kun saan tarpeeksi tosi kristittyjä naurajia eteeni, voin komentaa vanhan raamatun käsitykset ja sen kannattajat maanrakoon. Nauru vapauttaa pyhän hengen siitä laatikosta, johon menneiden sukupolvien tyhmät kristityt ja nykyiset heidän kaltaisensa ovat hänet lukinneet. Tosi uskovien on opittava kutsumaan häntä kyllin vakuuttavalla tavalla: tule pyhä henki, älä tule paha henki".

 

"Kun aloitin seurakunnan naurattamisen", jatkoi Boward-Rrowne, "meille tuli erimielisyyttä ystäväni Hennyn kanssa asian aitoudesta. Haluan kuitenkin tähdentää, ettei Henny tyrmännyt asiaa sinänsä, vaan kun olin vierailulla hänen seurakunnassaan, innostuin liikaa, enkä osannut noudattaa periaatetta: älä hyppyytä liikaa toisen paimenen lampaita. Henny koki itsetunto-ongelman, kun näki kuinka voiteluni iski hänen ihmisiinsä. Kun tajusin asian, pyysin häneltä anteeksi ja olemme taas olleet kuin rikkaat ja rakkaat veljet".

 

Cenneth Kopeland ei malttanut olla täsmentämättä: "henki on kaikki kaikessa. Tämä voima joka on jo meissä järjestäjissä, pitää saada kauttamme muihin, jotta voimme auttaa jumalaa saamaan saatanalta takaisin mitä hän menetti jo aikojen alussa. Raamattuhan osoittaa, että maailmakaikkeuden suurin epäonnistuja on jumala. Hän ei voi maan päällä tehdä mitään ilman meitä. Jeesuskin kuoli hengellisesti ja tuli osaksi saatanan luonnosta. Siitä toipuminen vie aikaa. Siksi meitä tarvitaan ennen kaikkea muuta. Meidän on palautettava Jumalan maine, sitä paitsi, mehän olemme pieniä jumalia ja kun meitä on tarpeeksi, ylitämme yhden isomman jumalan helposti voimassa".

 

Profetissa Jindy Cakobsin mies Jike johtaa seminaarin: "Yliluonnollisen jumalan yliluonnollisuus yliluonnollisessa kristityssä". "Emme ole aliluonnollisia kun olemme tekemisessä yliluonnollisen yliluonnollisuuden kanssa. Meidän tulee joka päivä kulkea yliluonnollisen luontomme johdossa ja vain yliluonnollinen vaelluksemme saa meidät joka hetki kuulemaan yliluonnollisen mestarimme äänen. Me, yliluonnollisuuteen ensin vihityt jaamme sitä eteenpäin. Yliluonnollinen jumala perehdyttää ensin meidät, johtajanne, yliluonnolliseen elämään ja me yliluonnostamme teidät, koska aliluonto ei kuulu kristitylle. Yliluonnollinen elämä käsittää erilaisia yliluonteisia tasoja ja me emme saa koskaan olla tyytyväisiä tasoon jossa olemme, sillä jumalaa tyydyttää ainoastaan pyrkyröiminen aina ylemmälle yliluonnolliselle tasolle".

 

"Nyt minä ja vaimoni olemme siirtymässä yliluonnollisen voitelun kautta seuraavalle tasolle. Kuten on tunnettua, olemme jumalan kenraaleita, joka on nettisivustommekin nimi, mutta seuraava tasomme on olla jumalan marsalkoita. Profetissa vaimoni sai yöllä sanan siitä ja herätti minut. Emme olleet ajatelleet koko asiaa, mutta kenraaleita joukossamme onkin ollut jo aika monta. Kaikki eivät voi olla kenraaleita, joten päätimme uhrautua seurakunnan yhteiseksi hyväksi ja jättää kenraaliuden. Tarkistimme Wikipediasta ja toden totta, marsalkka on korkeampi arvo kuin kenraali. Meidät tullaan siis tuntemaan jumalan marsalkoina", paljasti Jike Cakobs.

 

Boward-Rrownen suurkokous, kuten kaikki konferenssin tilaisuudet televisioidaan amerikkalaisen TBNN:n kautta. Myös eurooppalainen Goods TV televisioi osan tilaisuuksista. Eri maiden kristityt tv-kanavat alkavat piakkoin kerätä alttiilta katsojakunnaltaan varoja ohjelmien ostoon näiltä yhtiöiltä. Henny Binnin mukaan ohjelmien katsojia ehdollistetaan toimintaan, joka muuttaa heidän koko elämänsä hetkessä, "kun ihmiset kodeissa laittavat kätensä TV ruudun päälle he saavat räjähtävän nauruvoitelun, joka poistaa hetkessä kaikki ongelmat. Minun isännöimässäni kokouksessa, joka ei ole ainakaan vähäarvoisempi kuin Hodneyn, myös kuolleet, tietenkin siis ne, joita ei vielä ole ehditty haudata, kannattaa tuoda TV ruudun eteen ja he heräävät. Lakimiehemme selvittävät parasta aikaa voidaanko tätä soveltaa jo haudattuihinkin".

 

"Erityistilaisuuteni nimi on tietenkin, "Kaada, huuda ja herätä kuolleet". Lavalle tuodaan vapaaehtoisia kuolleita - en osaa sanoa vielä määrää - jotka sitten heräävät eloon kun käskytän. Tietenkin homma toimii vain, jos heillä on siihen uskoa itsessään. Kaikkihan riippuu omasta uskostamme! Minulla sitä on - mutta en oikein usko että muilla olisi. Rahan suhteen taas tulee aina muistaa, että jos et saa, et ole antanut vielä tarpeeksi jumalalle, eli meille, jotka hänen työssään ahkeroimme. On pikkumaista syyttää meitä parantajia jos joku ei parane ja kuolee sairauteen josta olen julistanut hänet terveeksi, tai joku ei herää kuolleista tai ei saa tililleen tai suoraan rahapussiinsa taivaasta rahaa. Tuollainen ottaa niin päähän - jos saisin pyhän hengen konekiväärin ampuisin kaikki kriitikot". Henny koki raamatullisen kiivastumisen, mutta leppyi pian: "Joskus on vaikeaa, kun typerät kristityt antavat kritiikkiä, mutta kun syö kalleimmassa ravintolassa ja käy tilaamassa uuden mittatilauspuvun, kultaketjun, Rolexin, niin - tai uuden loistoauton tai yksityislentokoneen - luksustalosta puhumattakaan, olo paranee heti", innostuu Henny Binn.

 

"Aion myös demonisoida, siis demonstroida kuinka valtavan voitelun olen hakenut Kathryn Kuhlmanin ja Aimee Sample McPhersonin haudoilta", lisäsi Henny Binn, "nytkin kun lähdin tähän suurenmoiseen suunnittelukokoukseen, olin niin voiman voitelussa, että kaikki perheeni jäsenet, puutarhurini ja taloni ohitse koiraa kävelyttämässä ollut aviopari, lensivät vuorollaan ainakin 5 metrin päähän minusta kun tulin lähelle. Tosin se ei ollut minulle mikään yllätys, sillä pyhä henki, jonka tapaan aina aamuisin ja jota tervehdin: hyvää huomenta pyhä henki, kertoi siitä minulle etukäteen. Lisäksi hän varoitti, etten enää saisi mennä itse kauppoihin ostoksille. Siellä ihmisten lenteleminen ja kaataminen on hankalampaa hallita. Viime yönä muuten tapasin taas niitä pienen lapsen kokoisia enkeleitäkin".

 

Tem Tonney tunnetaan menestyskirjan, jossa hän profeetallisesti kuvasi nykyistä Raamattua "homeisiksi sivuiksi" ja "jumalan vanhoiksi rakkauskirjeiksi", kirjoittajana. Nyt uusi löytö tekee siitä vähän uudemman rakkauskirjeen. "Rakkaus on rakkautta", filosofoi Tonney, "on valtava jumalan rakkauden osoitus saada muutos Raamatun homeisiin sivuihin. Mutta meidän tulee muistaa, että sen jälkeenkään raamattu ei tule täydelliseksi. Täydellinen ilmoitus on jumalan suoraa puhetta meille ja siihen emme tarvitse mitään kirjaa. Ainakaan minä ja kaverini emme tarvitsisi ja haluamme jakaa tämän ilmestyksen yhä laajemmalle kristikansan pariin. Haluaisin, että jumala tosin olisi tarkempi ja puhuisi meille kaikilla samat asiat, ei tulisi niitä väärinymmärryksiä, mutta jumalakin on vain jumala", pohti Tonney.

 

Jindy Cakobs - joka tietää näkynsä mukaan myös, että taivaassa voi metsästää ja kalastaa (taivas ei taida olla turvallinen paikka ainakaan eläimille ja kaloille) - muistutti, että jumalan läsnäolo on todellinen jatkuva intiimi suhde hänen kanssaan. "Olen elänyt näin jo vuosia. Profetoimiseni maailman kansoille on sen tulosta. Olen monen maailman johtajan neuvonantaja ja kerron heille mitä pitääkin. Vähän aikaa sitten myöhään illalla olohuoneessamme istui suuri, valoisa enkeli, joka tuli kertomaan minulle mitä tosi hienoja juttuja tulevaisuudessa tapahtuu. Ainakin ne kansakunnat, joissa olen vieraillut, saavat suuren herätyksen - ainakin presidentit ja kuninkaat. Jumala tarvitsee rakkauttamme ja hän kaipaa meitä. Olemme ainutkertaisia ja hän tarvitsee meitä epätoivoisesti. Jos emme vastaa hänen sydämensä kaipaukseen, murehdutamme ja loukkaamme herkkää pyhää henkeä, joka pahoittaa mielensä. Emmehän halua itkettää pyhää henkeä, emmehän?", vetosi Cakobs.

 

Entä Apostolien tulojen ja menojen sisältö, kuinka se eroaa nykyisen Raamatun Apostolien teot -kirjasta ja mikä todistaa viimemainitun väärennökseksi? Wick Rarren on 40 päivässä kirjoittanut kansantajuisen kirjan aiheesta ja kulovalkean tavoin se on alkanut levitä Yhdysvalloissa. Kirjan liitteenä on alkukielestä englanniksi käännetty uuden löydön täydellinen teksti. Pian suomalaiset kristityt kustannusliikkeet kilpailevat oikeuksista kirjan suomentamiseen. "Löydön myötä pyhän hengen neljäs aalto on alkanut pyyhkiä hengellisen tsunamin tavoin seurakunnissa, joissa kirjaani on alettu pitää oppikirjana. Kokouksissa ihmiset huhkivat ja heiluvat niin kovin, että ovat läpimärkiä hiestä sieltä lähtiessään. He likoavat ja kastuvat hengestä. Moni on tarvinnut erityisten avustajien apua jaksaakseen enää lähteä kokouksesta kotiinsa. Tämä on suurempi kuin ihme", iloitsee kirjoittaja.

 

Seuraavassa osassa kirjan tärkeimpiä kohtia, käännetty englannista.

 

Jatkuu

 

Juhani Aitomaa