Onko Allah Saatana?


Jesaja 14:13,14 saatanan todellinen luonne ja päämäärä paljastetaan. Sen halusi ottaa Jumalan paikan ja istuutua Hänen valtaistuimelleen. Jesajan ajoista mikään ei ole muuttunut sen suhteen.

Jumalan valtaistuin on taivaassa, mutta onko Hänellä paikka myös maan päällä? Uskon niin.

Jumalan kunnia lepäsi satojen vuosien ajan juutalaisen temppelin päällä Jerusalemin Temppelivuorella. Jeesus saapuu hallitsemaan ja sama paikka toimii 1000-vuotisen valtakunnan hallituspaikkana.

Tässä siis on Jumalan valtaistuimen paikka maan päällä. On selvää – ja viimeiset vuodet vain vahvistavat sen – että todellinen syy Israelin ja arabien konfliktiin on Temppelivuoren asema. Islamin päämäärä on hallita Jerusalemissa ja erityisesti Temppelivuorella. Siksi uskon, että islamin jumala, Allah, ei ole kukaan muu kuin sielunvihollinen, saatana. Hänen tavoitteensa on sama, kuin mitä se aina on ollut: Syrjäyttää Jumala ja hallita Hänen paikallaan.
Kuka on vastuussa tuhoisasta terrori-iskusta Yhdysvaltoihin? Onko vastuu Saddam Husseinin? Entä Arafat ja hänen kumppaninsa? Tai onko vastuu Iranin, Afganistanin, Libyan tai Sudanin? Oliko kaiken takana Osama Bin Laden? Emme tiedä kaikkea, mutta yksi tekijä on varma, sillä sen vaikutus näkyy ja kuuluu: Islam. Epäileekö kukaan, että teon tekijät olivat joitakin muita kuin muslimeja. Islamin henki valmisti ja motivoi heidät tähän tekoon. Tarvitaanko muuta todistetta islamin takana olevasta voimasta, jotta voisimme uskoa tuon voiman olevan saatana itse. Jokainen päätelköön asian omalla kohdallaan.
Room.8:28 Paavali kirjoittaa, "…kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut." Onko se totta? On varmasti. Mutta kuinka se voidaan soveltaa Yhdysvaltoja kohdanneeseen hirvittävään terrori-iskuun? Tarkoittaako jae todella mitä se sanoo?
Ensiksi, se on Amerikalle kutsu herätykseen, että maailmassa on voimia, joiden päämäärä on tuhota kaikki Israelia puolustava toiminta. Todellisuuteen herääminen on epämiellyttävää, mutta tarpeellista.
Toiseksi, tapaus kertoo maailmanlaajalle Kristuksen seurakunnalle islamin takana olevan Allahin todellisen minän ja herättää hengelliseen toimintaan ja rukoukseen sitä vastaan.

Meillä ei ole taistelu verta eikä lihaa, eli ihmistä, vastaan. Haluan tehdä selväksi, että kun puhun islamin hengestä, tarkoitan juuri sitä. Yksilöarabi, muslimimies ja –nainen, ovat tuon hengen pettämiä. Emme ole riidassa näiden ihmisten kanssa. En vihaa arabeja. Itse asiassa arabikansa on eri asia kuin islam, vaikka useimmat arabit ovat muslimeja. Kysymys ei ole rodusta, vaan uskonnosta. En syytä enkä vihaa muslimeja heidän uskontonsa takia. He ovat petettyjä tavalla, jonka tv-yhtiö CNN:n kuvaama materiaali järkyttävällä tavalla paljasti koko maailmalle, kun palestiinalaiset riemuitsivat WTC:n iskun johdosta. Kysymys on islamin hengestä. Tuo henki on vihollinen ja se sitoo nuo ihmiset.

USA:n presidentin mukaan kyseessä oli sotatoimi. Niin voidaan ajatella. Se oli historian tuhoisin Amerikkaa vastaan tehty hyökkäys. Suurempi kuin Pearl Harbor. Islamin hengen vaikutuksesta kaappaajat ohjasivat koneet suoraan Amerikan sydämeen ja maailman rahamaailman ylpeyteen, Wall Streetille. Tämä on sotaa, julisti pres. Bush ja sai tukea muiden kansojen johtajilta.

Meidän tulee kuitenkin rukoilla, että johtajat havaitsevat todellisen vihollisen. Se ei ole Afganistan, Irak tai Sudan. Jos nämä kansat pyyhkäistään maailman kartalta se ei vaikuta todellisen vihollisen voimaan. Varsinainen kohde ei ole Bin Laden. Vaikka hänet ja hänen joukkonsa eliminoitaisiin sotaa ei olisi voitettu. Sota on hengellinen sota. Toki se näkyy elävässä elämässä. Mutta johtajien tulisi tiedostaa miksi ja ketä vastaan he taistelevat. Meidän tulee rukoilla johtajiemme puolesta.
Ystäväni, graafinen suunnittelija Joshua Goodman, kiinnitti huomioni erääseen seikkaan. Se, mitä tapahtui New Yorkissa on samankaltaista mitä Ilm. 18 luku kuvaa. En ole milloinkaan julistanut Amerikan tuhoa tai verrannut sitä Babyloniin, mutta minun täytyy myöntää, että luvussa kuvattu Babylonin kukistuminen sisältää samoja piirteitä kuin mitä näin CNN:n yhtiön kuvaamana omasta televisiostani.
Luku kuvaa maailman kuninkaiden ja kauppiaiden vaurautta. Voiko kukaan olla eri mieltä siitä, että New York ja sen keskus World Trade Center ei olisi ollut varsinainen maailmankaupan kruununjalokivi. Vuosikymmeniä se on ollut maailmankaupan keskus ja satojentuhansien miljoonien varallisuuden välittäjä. New Yorkin/New Jerseyn satama on yksi maailman tärkeimmistä. Ilmestyskirjan luku kuvaa kaupankäyntiä, johon sisältyy kaikki, niin myös New Yorkissa ja WTC:n rakennuksissa.
Ilm.18 mainitsee tulen ja savun, kun Babylon kukistuu. Samat elementit näimme omin silmin kerta toisen jälkeen WTC:n rakennusten tuhoutuessa. Ilmestyskirjan kuvaama tuho tapahtuu yhdessä hetkessä, WTC:n tornit olivat maan tasalla alle kahdessa tunnissa.


Eric Morey – The Galilee Experience