Oikaisu koskien netin keskustelupalstoilla jo vuosien ajan esitettyjä väitteitä ja valheita:


En yleensä seuraa netin keskustelupalstoja. Vasta viime aikoina olen kuitenkin havainnut, että siellä on väärää ja jopa valheellista väitettä koskien allekirjoittaneen eroamista Lempäälän helluntaiseurakunnasta jo vuosia sitten.

Minua ei erotettu enkä eronnut minkään riidan tai erimielisyyden takia, harhaoppisuudesta puhumattakaan, kuten eräskin taho väittää. Netissä väärää ja valheellista tietoa levittävien olisi ollut helppo kysyä asiasta vaikkapa Lempäälän hell.srk.:n vanhimmilta tai minulta.

Syyt olivat paljon laajemmat ja liittyvät suurelta osin näkemykseeni koskien koko maailman yhteistä helluntailiikettä. Olin jo pidempään ollut pettynyt mm. sen jatkuvaan lähentymiseen room.kat. kirkkoon ja hyssyttelyyn koskien karismaattis/helluntailais -piirien täysin epäraamatullisia ääri-ilmiöitä. Kun 1990 -luvulla aloin itse niistä enemmän puhua ja varoittaa, kävi varsin hyvin selville, että myös Suomessa vallitsi maailman helluntailiikettä yleisesti vaivaava ”hyssyttelykulttuuri”. Mutta mihinkään riitoihin kenenkään kanssa se ei kohdallani johtanut enkä ole edelleenkään riidoissa kenenkään kanssa.

Koin tehtäväkseni jatkaa tutkimista, varoittamista ja opettamista, mutta koska olin seurakunnassani yksi johtavista veljistä ja mm. vanhimpien puheenjohtaja, en halunnut, että näkemykseni ja Uusi Viini Juovuttaa -kirjan takia muut veljet saattavat joutua vastaamaan kysymyksiin, jotka koskevat yksin minua.


(Tätä oikaisua saa vapaasti kokonaisena lainata ja tarvittaessa liittää keskustelupalstoille).


Juhani Aitomaa