Bennyn väittämiä rahataloudestaan…

Yves Brault

Ensimmäinen suurempi kansallinen paljastus koskien uskolla parantaja Benny Hinnin toimintaa esitettiin TV:n Inside Edition ohjelmassa 2.3.1993. Kaksi päivää myöhemmin Hinn yritti selittää asioita miljoonille huolestuneille katsojille Paul Crouchin TBN TV-kanavan Praise The Lord ohjelmassa.

Useat ohjelmassa esitetyt asiat ovat ristiriidassa viisi kuukautta myöhemmin Charisma lehdelle annetun haastattelun kanssa. Yksittäin käsiteltynä ne saattavat vaikuttaa vähäpätöisiltä. Mutta vaikka nämä asiat ovat tapahtuneet jo vuosia sitten ne osoittavat, kuinka Benny Hinn ei omaa jumalanpelkoa ja kunnioitusta.

Hinnin asumiskulut

Benny sanoi Paul ja Jan Crouchille puhuessaan kalliista talostaan: ”Talo on kotini, maksan sitä palkastani. Seurakunta ei maksa kotiani.”

 

Mutta miksi Benny sanoi Charisma lehdelle: ”Palkkani on 116000 USD ja lisäksi määräraha taloa (asumista) varten.”

Hinn ajaa amerikkalaista autoa. Vai ajaako?

Edelleen Benny sanoi TBN:n ohjelmassa, että hän aikoo myydä omistamansa kalliin Mercedes-Bentz auton. ”Maailma tietäköön, että en ole sidoksissa materialismiin… ei ole mitään tarvetta omistaa niin kallista autoa… minun täytyy edustaa kuvaa rehellisestä henkilöstä, joka on vilpitön ja todella haluaa tehdä oikein Jumalan ja ihmisten edessä… miksi minun pitäisi ajaa Bentzíllä ja loukata muita?”

Charismalle annetussa haastattelussa elokuussa 1993 Benny kertoi:
”Olen vaihtamassa sen (Mercedes-Bentzin) amerikkalaiseen Lincolniin, koska en halua elämäntyylini olevan loukkauksena kenellekään.”

 

No- ainakin muutama ihminen tiesi, että noiden kommenttien jälkeen hän ajoi valkoisella Range Roverilla, joita ei valmisteta Amerikassa vaan Englannissa.

 

Helmikuun 4.1998 The West Australian lehti kertoi Bennyn loistokkaasta elämäntyylistä, johon kuului 80000 USD:n (n.500000 Smk) BMW, arvostettu saksalainen auto.

 

Ja vielä lisää, Hinn omisti myös Lexus SUV loistoauton, joka on japanilainen. Oliko Benny rehellinen ilmaistessaan aikomuksensa?

Olen sitä mieltä, että hän puhui ainoastaan pelosta menettää amerikkalaisten kannattajiensa luottamus ja samalla heidän miljoonalahjoituksensa.

Palkka

Oliko Bennyn palkka vain hänen mainitsemansa 116000 USD 1993? Sen Hinn toi julki seurakunnalleen maaliskuussa ja toisti saman asian Charisma lehdelle huhtikuussa. Mutta…


IMPACT TV-ohjelma sai haltuunsa Hinnin 5 vuoden palkkasopimuksen, joka päättyi joulukuussa 1995.

Hinnin lausumat palkastaan tehtiin tuon sopimuksen voimassaoloaikana. Hänen palkkansa: 250000 USD (n.1,7 miljoonaa Smk) ja lisäksi määrittelemättömiä muita rahallisia etuja!

Onko Benny Hinn luotettava?

Olen samaa mieltä kuin Mr. Engwer, ”berealainen”, joka johtaa Christian Liberty järjestöä, kun hän toteaa: ”En usko, että jokaisen TV saarnaajan toiminta on turmeltunutta. En myöskään usko, että jokainen parantamista tai herätystä julistava on pettäjä. Mutta moni heistä on turmeltunut ja monet  ovat pettäjiä.”