Jan Crouch (TBN) kuulee ääniä ja levitoi

 

 

TBN:n perustaja/ omistajapariskunta Paul ja Jean Crouch (kuvassa) tunnetaan omituisista opetuksistaan, luxuselämästä ja skandaaleista.

Jean Crouch kertoi heinäkuussa 2004 ilmestyneessä kannattajakirjeessään omituisesta tapahtumasta. ”Se tapahtui viime keskiviikkona. Kuulin äänen sanovan: Jan. Vastasin ääneen ja katsoin ympärilleni mutta en kuullut (nähnyt) mitään. Onko täällä joku? Kutsuiko joku minua? Kun olin toimistossani n. klo 16 kuulin taas äänen aulasta päin: Jan. Sanoin: Kyllä, kuulen sinua, kutsuiko joku minua? Olin edelleen toimistossa ja kello oli n. 22.30, kun kuulin taas saman äänen. Jähmetyin tuoliini ja sanoin: Onko siellä joku? Nousin nopeasti ylös ja menin takaovelle.”

 

Jan jatkoi kertomustaan kuinka hän, todettuaan ettei äänelle löydy selitystä, haki koiransa lähemmäksi (pelko) jotta sai työnsä päätökseen. Sitten hän lähti kotiin. Yöllä hän taas heräsi: ”Luullakseni kello oli n. 3 aamulla... koin että minut nostettiin ylös sängystä, ei paljon, mutta muutama kymmenen senttiä, tunsin kelluvani ja kädet ikään kuin pitelivät minua.”

 

Apologisti ja raamatunopettaja Mike Oppenheimer kommentoi: ”Kuullessaan äänet hän haki koiransa lähelleen, joka osoittaa pelkoa. Tässä kokemuksessa ei ole rauha läsnä, hän ikään kuin näyttää tajuavan, ettei kokemus ole Jeesuksesta.”

 

Jan Crouch antaa lukijalleen kuitenkin sen kuvan, että hänen kokemuksensa takana oli Jeesus. Hän myös ohjasi lukijaansa mielikuvaharjoitukseen (visualisointi), jonka kautta lukijakin voisi oppia saamaan samoja kokemuksia. ”(Ruumiisi) keskivaiheilla on kohta, joka nousee kun vedät henkeä sisääsi. Uskon, että Pyhä Henki asuu juuri tässä paikassa. Voit juuri nyt olla suloisen kallisarvoisen hengen nostettavana. Hengitä sisääsi Hänen rakkauttaan ja rauhaansa. Hengitä sisään Hänen iloansa. Laita suloiset kätesi vatsasi päälle ja hengitä ja nostata: Jeesus, oi suloinen kallisarvoinen Jeesus, täytä tämä tyhjyys. Annan Hänen nostaa taakkasi pois. Anna Hänen rakastaa sinua kuten Hän haluaa tehdä jokaisena hetkenä. Hengitä sisään Hänen elämäänsä.”

 

(Emme osaa sanoa, onko Jan Crouch oppinut kouluajoiltaan, että tuo sisään hengitettäessä nouseva kohta keskiruumissa on pallea. Vatsa puolestaan saattaa olla välillä hyvinkin tyhjä, mutta sen täyttämiseen tarvitaan ruokaa, ei henkeä. Ehkä jonkun tulisi kertoa se Jan Crouchille, jolloin pallean ja vatsan liikkeet ruumiissa saattaisivat saada hänen mielessään vähemmän yliluonnollisen selityksen.

 

Vakavasti puhuen: myös Rodney Howard Browne sanoo ”pyhän naurun” ja ”kielilläpuhumisen” lähtevän vatsan ja pallean seudulta. Hindulaisuuden mukaan siinä sijaitsee yksi ihmiskehon voimakeskus (kuva seur. sivulla). Kyse on siis pakanuudesta ja okkultismista. Pyhä Henki ei tosiaankaan ”asu” ihmisen palleassa, vaan hengessä, joka ei ole materiaa, vaan sen ulkopuolella. Jumalan Pyhän Hengen läsnäolo koetaan hengessä, ei ruumiissa. Crouch ja muut fyysisen kokemuskristillisyyden vankeina olevat ovat suuren petoksen uhreja. KF).

Jan Crouch jatkoi ohjeitaan: ”Toivon, että nyt (seurattuasi ensimmäisiä ohjeita) tunnet Hänen läsnäolonsa. Hän rakastaa sinua. Hän haluaa uudistaa sen unelman, joka sinulla oli teini-ikäisenä kun halusit tehdä jotakin niin erityistä Jeesukselle, mutta tämän maailman taakat tempasivat unelman pois... Ajattele tätä unelmaa... tiesit, että se oli Jeesuksesta. Hän uudistaa nyt sinun mielesi ja unelmasi kun luet, näet itsesi taas 12, 15, 18-vuotiaana, unelmoimassa suuria Jeesuksen tähden... Aloitan tänään elämään unelmaani! Tunnetko ilon? Onko silmissäsi kyyneleitä? Näetkö Jeesuksen? Oletteko nyt yhdessä aloittamassa tehtävää? Tämä on hetkesi, rakas työn kannattaja.”

 

Mike Oppenheimer kommentoi edelleen, että sängystä ylösnostaminen ei todellakaan ole Jumalan toimintaa. ”Se on demoninen ilmiö”. Pastori Richard G. Fisher kirjoittaa arvostettuun Personal Freedon Journal julkaisuun. Hän on samaa mieltä: ”Tämä on hyvin, hyvin okkulttista. Jos hän ei keksi tarinaa, hän on noita. He (TBN) ovat aivan häpeämättömiä antaessaan itsestään omituisen kuvan, mutta sitähän heidän kannattajansa haluavat.”

 

Voisiko rva Crouchin käyttämä visualisointitekniikka olla kanava, jonka kautta hän on avautunut demonisille voimille? Siltä näyttää. Oppenheimerin mukaan ”hän myös sanoo näkevänsä Jeesuksen joka puolella, kasvoissa, seinissä, sydämissä – se on myös tunnettu okkulttinen ilmiö. Nähdä Jeesus tällä tavoin, siinä ei ole mitään raamatullista. Vaikuttaa, että hän on kohdannut henkioppaan nimeltä Jeesus.”

”Hengitä sisään, hengitä sisään Hänen rauhaansa, iloansa, laita suloiset kätesi vatsasi päälle ja hengitä ja nostata (palleaa) yms. maininnat ovat myös okkulttisia (kyse on hengitysharjoituksesta, jonka kautta keho rentoutuu, eikä siinä  sinänsä ole mitään väärää, mutta sitä käytetään myös okkultismissa tekniikkana, jonka kautta valmistaudutaan mielen tyhjentämiseen yms. Vrt. hindulainen yms. meditaatio ja niihin kuuluvat hengitysharjoitukset / KF).

 

Tänä päivänä seurakunnissa on lukuisia lauluja joissa sanotaan, että ’sinä (Jeesus) olet ilma jota hengitän’ (pyhä läsnäolo). Me emme suinkaan hengitä sisään Henkeä tai mitään muutakaan Jumalasta lähtöisin olevaa. Meillä on Pyhä Henki sisimmässämme. Jan Crouchin sanoma on sielullista höpinää”, Oppenheimer jatkoi.

Jackie Alnor, Christian Sentinel