Joseph Farrah on amerikkalainen, syntyperältään arabi, joka toimittaa internetissä ilmestyvää "WorldNetDaily" uutislehteä.

Lähi-idän myytit

Olen ollut hiljaa siitä lähtien kun kirjoitin aiheesta vain pari viikkoa ennen vihollisuuksien puhkeamista. Kirjoitin silloin, että näin tulisi käymään. Toivon, että olisin ollut väärässä. Yli 80 ihmistä on kuollut - ja minkä takia?

Jos uskot mitä useimmat uutislähteet kertovat palestiinalaiset haluavat kotimaan ja muslimit haluavat valvoa pyhiä paikkojaan. Yksinkertaisesti näin? No- olen amerikkalainen, arabisyntyperäinen reportteri, joka on viettänyt aikaa Lähi-idässä ja saanut enemmän kuin oman osani kivistä ja kranaateista. Minun täytyy kertoa, että kaikki nuo syyt ovat vain tekosyitä mellakoinnille ja maan valtaamiselle.

Eikö ole kummallista, että ennen vuoden 1967 sotaa ei ollut mitään huomattavaa liikettä palestiinalaisten kotimaan puolesta?

Saatat sanoa, "No, Farrah, se oli ennen kuin Israel valtasi länsirannan ja Jerusalemin", Se on totta. Kuuden päivän sodassa Israel valtasi Juudean, Samarian ja Itä-Jerusalemin. Mutta näitä alueita ei vallattu Jasser Arafatilta. Ne saatiin Jordanian kuningas Husseinilta. En voi kuin ihmetellä kuinka nämä kaikki palestiinalaiset äkkiä löysivät kansallisen identiteettinsä sen jälkeen kun Israel voitti sodan.

Totuus on, että Palestiina ei ole sen todempi kuin sadun "Mikä-mikä-maa". Ensimmäistä kertaa sanaa käytettiin 70 jKr, kun roomalaiset suorittivat juutalaista kansanmurhaa, hävittivät temppelin ja pyrkivät hävittämään koko valtion muiston. Roomalaisten mukaan siitä lähtien maa piti tuntea nimellä Palestiina.

Nimitys tulee filistealaisista, muinaisesta kansasta, jonka jäsen Goljat oli ja jonka kansan alueen juutalaiset olivat vallanneet vuosisatoja ennen. Rooman tapa oli pilkata ja loukata. He myös yrittivät muuttaa Jerusalemin nimen Aelia Capitolinaksi mutta siitä ei tullut pysyvää.

 

Palestiinaa ei koskaan ole ollut omana maana. Aluetta ovat hallinneet Rooma, islamilaiset ja kristityt ristiretkeläiset, ottomaanit ja britit ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Britit palauttivat ainakin osan alueesta juutalaisille kansalliseksi kotimaaksi.

Ei ole mitään Palestiinan omaa kieltä. Ei omaa kulttuuria. Koskaan ei ole ollut maata nimellä Palestiina, jota palestiinalaiset olisivat hallinneet. Palestiinalaiset ovat arabeja, Jordaniasta, Syyriasta, Libanonista, Irakista jne.

Pidä mielessä, että arabeilla on jo hallussaan 99,9% Lähi-idän maa-alueesta. Israel edustaa vain pientä osaa. Mutta sekin on liikaa arabien mielestä. He haluavat kaiken. Ja siitä kaikki taistelu johtuu. Ahneus. Ylpeys. Kateus. Julkeus. Vaikka israelilaiset tekisivät kuinka paljon tahansa myönnytyksiä se ei koskaan olisi tarpeeksi.

Entä islamin pyhät paikat? Jerusalemissa ei ole yhtään. Shokki? Sen pitäisi olla. En usko, että kuulet tätä mistään muualta kansainvälisen median kautta. Se ei ole poliittisesti korrektia.

Tiedän, mitä aiot sanoa, "Farah, Al Aksa ja Kalliomoskeija Jerusalemissa edustavat islamin kolmanneksi pyhintä paikkaa." Se ei ole totta. Totuus on, että Koraani vaikenee Jerusalemista. Se mainitsee Mekan satoja kertoja. Medina esiintyy hyvin usein mutta Jerusalem ei koskaan. Ja siihen on hyvä syy. Ei ole mitään historiallista todistetta, että Muhammed olisi koskaan käynyt Jerusalemissa.

Kuinka Jerusalemista tuli islamin kolmanneksi pyhin paikka?

Tänään muslimit viittaavat Koraanin kertomukseen "yömatka". Se kuvaa kuinka Mohammed unessa tai näyssä vietiin pyhästä temppelistä toiseen temppeliin. 7 vuosisadalla jotkut muslimit alkoivat pitää näitä temppeleitä Mekan ja Jerusalemin temppeleinä. Ja tämä on muslimien kiinnekohta Jerusalemiin: Myytti, fantasia, toiveajatus. Samalla juutalaiset voivat sanoa olleensa alueella aina Aabrahamin ajoista alkaen.

Viimeisin väkivallan aalto alkoi Sharonin vierailun Temppelivuorella jälkeen. Paikka on juutalaisten pyhin paikka. Sharon seurueineen sai kiviä ja uhkauksia vastaansa. Tiedän, mitä se on. Olen ollut paikalla. Voitko kuvitella miltä juutalaisesta tuntuu kun hänet kivin ja väkivalloin pidetään poissa juutalaisen uskonnon pyhimmältä paikalta?

Mikä on ratkaisu ongelmaan?

Suoraan sanoen en usko, että ihmisellä on ratkaisua väkivallan loppumiseksi. Mutta jos olisi sen pitäisi perustua totuudelle. Teeskentely luo vain lisää kaaosta. Toisella puolella on 5000 vuoden ikäinen historia, joka perustuu kiistattomaan näyttöön, toisella on perusteettomat väitteet, toiveet ja halut ja se antaa diplomatialle ja rauhaan pyrkimiselle huonot lähtökohdat ja huonon maineen.

alkuun / johdanto / kristityn foorumi artikkelit / israel / linkit / mikä on kristityn foorumi

Lähetä sähköpostia