Lillie Knauls ei tullut terveeksi ...

Yves Brault

Benny Hinn: “Lillie Knauls, tule tänne hetkeksi, tule sydänkäpynen. Tunnettehan Lillie Knaulsin? Hän on yksi aikamme suurimmista laulajista.”

Paranna nuo jalat, paranna ne, tee hänet täydellisesti ehjäksi. Jumala sanoo minulle: Kun laulat tätä laulua ruumiissasi alkaa parantuminen. Pyhä Henki juuri sanoi minulle: Kun laulat tätä laulua Hän parantaa sinut.”

Kun Lillie alkoi laulaa “Through it all” Benny vahvisti: ”Se alkaa. Voin tuntea sen.”

Anaheimissa, täyteen ahdetussa salissa Benny Hinn kutsui Lillie Knaulsin korokkeelle. Tämä saapui kyynelten virratessa. Kivun takia irvistellen ja Hinnin avustajan avulla hän nousi portaat. Lillie ei suinkaan ole tunnetuimpia laulajia kristillisissä piireissä. Hän on seurannut Hinniä tämän kokouksissa ja jopa muutti Havaijilta Floridaan ollakseen lähempänä.

Miksi tämä kaikki hänestä? Koska hänen tapauksensa on yksi esimerkki kyseenalaisista, manipuloiduista parantumisista, joita uskolla parantaja esittelee TV:ssa. Miksi? Koska hän haluaa vakuuttaa seuraajansa, että ihmeitä tapahtuu hänen kauttaan. Mutta paraniko Lillie Knauls?

Seuraavina kuukausina näin Knaulsin Hinnin seurakunnassa. Erään kerran hän kieltäytyi laulamasta huolimatta Bennyn vaatimuksista astua lavalle. Lopulta hän myöntyi, mutta teki sen alhaalla, lähellä ensimmäistä penkkiriviä. Muutamat tiesivät, että hän koki sietämättömiä kipuja jaloissaan.

Poikani auttoi häntä ja ajoi hänet asunnoltaan postitoimistoon. Hänen fyysinen olonsa ei ollut parantunut huolimatta Hinnin lupauksista Anaheimissa: ”Kun laulat tätä, Hän parantaa sinut.” Helpottaakseen oloaan kivun suhteen hän eli talonsa ensimmäisen kerroksen huoneessa, koska ei voinut kivun takia nousta portaita. Bennyn kirkossa hän ei silti voinut edes tervehtiä minua ja perhettäni, ehkä koska emme kuuluneet ”bennyläisiin”.

Väärät uskolla parantajat menestyvät, koska he tarjoavat eräänlaista lottoa. He tarjoavat ihmeitä ja parantumisia. Mutta tässä tapauksessa, jos hän lainkaan koki helpotusta Anaheimissa, siitä ei ollut mitään jäljellä kun autoimme häntä Orlandossa.