Rick Joyner

 

Hän on pastori Pohjois-Carolinasta. Joynerin ansioksi lasketaan sellaisen strategian kehittäminen, että voidaan soluttautua ja saada valvontaan (gain control)  koko USA:n ja Kanadan kristillinen yhteisö Metro Christian Fellowship’in nimissä.

Jack Deere pitää Joyner’ia näkijänä ja lainaa häntä monta kertaa kirjassaan ”Surprised by the Voice of God” (Jumalan äänen yllättämänä).

Kuitenkin apologetiikkaekspertti ja arvostetun CRI:n presidentti Hank Hanegraaff nimeää hänet ”Amerikan vaarallisimmaksi mieheksi”. Hänen perustelunsa on, että Joyner’in jatkuvat profetiat jakavat seurakuntaa ja ajavat hänen restoraatio-näkyään.

·        ”Se, mitä maan päälle on tulossa ei ole vain uudistus tai toinen herätys, se on todellinen vallankumous. Näky annettiin ensin niiden herättämiseksi, jotka on määrätty (destined) perusteellisesti muuttamaan koko kristinuskon kurssi ja määritelmä.  Organisaatioiden purkaminen ja joidenkin toimintojen hajottaminen on oleva myönteinen ja riemullinen kokemus Herran uskollisille palvelijoille. Suuri profeettojen, opettajien, pastorien ja apostolien joukko tulee nousemaan Piinehaan hengessä …..” (Rick Joyner, The Harvest, op. cit. "Joel’s Army")

·        ”Profeetta Rick Joyner on samaistanut ”Antikristuksen” perinteiseen seurakuntaan.” ." (Weighed and Found Wanting, Bill Randles, p. 64.)

 

Rick Joyner’in vastaukset kritiikkiin hänen lehdessään Morningstar (Aamutähti):

”Kansas City Fellowship on vain yksi monista alkavista virroista Kristuksen ruumiissa ja jokainen niistä on  määrätty saamaan raivoisaa ja hellittämätöntä vastustusta  niiltä, joilla voi olla suuri vaikutusvalta seurakunnassa, mutta  jotka jo kauan sitten ovat menettäneet voitelun.”

”Lähitulevaisuudessa emme enää katsele taaksepäin alkuseurakuntaan kateellisina noiden päivien suurista teoista, vaan kaikki tulevat sanomaan, että Hän todella säästi parhaan viinin loppuun. Koko historian kunniakkaimmat ajat ovat nyt tulleet yllemme. Te, jotka olette unelmoineet jonain päivänä voivanne jutella Pietarin, Johanneksen ja Paavalin kanssa, tulette hämmästymään kun huomaatte, että he kaikki ovatkin odottaneet voidakseen puhua teille!” (Rick Joyner, The Harvest, 9)

 

Näyssä koskien lopun ajan sadonkorjuuta, Joyner sanoo Jeesuksen paljastaneen hänelle, että tulisi olemaan ”suuri korjuu Jehovan Todistajien, Mormonien, Adventistien ja muiden lahkojen, joissa on opillista sekoitusta, keskuudessa”. Jeesus muka jatkoi ja osoitti, että nämä lahkot ”voitettaisiin rakkaudella eikä totuudella”.

Joyner’in mukaan Jeesus on ”suunnattomasti lisäämässä” ymmärrystämme jopa sellaisista perustotuuksista, kuin ”pelastus ja uudestisyntyminen”. Hän jopa ennustaa, että lopun ajan seurakunta tulee nousemaan opillisten erojen yläpuolelle ja ”palvoo Häntä yhteydessä”. Pahaenteisesti hän varoittaa, että jokainen joka vastustaa tätä uutta, ennemmin rakkauteen kuin oppiin perustuvaa, ”yhteyden aaltoa” tullaan julistamaan sopimattomaksi (disqualify) ja poistamaan johtavasta asemasta.

”Jotkut nykyiset johtajat, jotka vastustavat tätä liikettä kovettuvat niin, että heistä tulee seurakunnan vastustajia ja vainoajia. Jotkut muuttuvat ja katuvat sydämensä kovuutta vaikkakin joissakin tapauksissa heidän Pyhän Hengen vastustamisensa on aiheuttanut sen, että heidät on diskattu johdosta. Tämä yhteyden kasvava aalto tulee paljastamaan noiden johtajien todellisen luonnon.” (Rick Joyner, The Harvest)

“Kun ’harmaat’ on lopulta eliminoitu niin silloin koko kristinusko tullaan määrittelemään uudelleen.” (Morning Star Prophetic Bulletin, 5/96)

Huomautus: ”Harmaat” ovat kristittyjä, jotka eivät hyväksy restorationismin opetuksia.

 

Seurakunnan sisällissodan teema alkoi Bob Jones’ista vuonna 1984. Mike Bickle ja Bob Jones sanoivat, että se ei ollut näky tai vaikutus (impression), vaan Jumalan täyden ja avoimen vierailun panoraamanomainen todellisuus. Siinä Bob Jones sai läpikäydä verisen sisällissodan todellisuuden, joka tulisi puhkeamaan universaalisessa seurakunnassa. Mike Bickle’n mukaan tätä profetiaa ei voi epäillä, sillä se on Jumalan esittämä tarkka todellisuus  Bob Jones’ille. Myöhemmin James Ryle vahvisti saman näyn, kuten myös Rick Joyner: Seuraavassa näky, jonka ovat saaneet Bob Jones, James Ryle, Wes Campbell ja Rick Joyner:

Kuten Amerikan sisällissota niin myös tuleva hengellinen sisällissota käydään Sinisten ja Harmaiden välillä.    Unissa ja näyissä sininen usein edustaa taivasmielisyyttä – taivas on sininen – ja harmaa puhuu niistä, jotka elävät oman mielensä voimassa – aivoja usein kutsutaan harmaaksi massaksi. Tämä on oleva konflikti niiden välillä, jotka voisivat olla aitoja kristittyjä, mutta jotka elävät enimmäkseen luonnollisen mielensä ja inhimillisen viisautensa mukaan ja niiden, jotka seuraavat Pyhää Henkeä. (Rick Joyner, The Morning Star Prophetic Bulletin, 5/96, 2)

Joyner on vakuuttunut että harmaat, joita hän luonnehtii ”hengellisesti säälimättöminä  ja julmina” on torjuttava ja paljastettava ja joko käännytettävä tai poistettava vaikutusvaltaisilta paikoilta seurakunnassa. Sen jälkeen kun harmaat, joita hän sanoo olevan tämän päivän uskovissa melkein puolet, on torjuttu, ”kristinusko tullaan määrittelemään kokonaan uudelleen”. Edelleen Joyner julistaa: ”Uskovat ja epäuskoiset yhtä lailla tulevat ajattelemaan, että se on tähän asti tuntemamme kristinuskon loppu ja niinhän se onkin. Juuri tämän määrittelyn kautta kristinusko muutetaan paremmaksi.” (Rick Joyner, The Morning Star Prophetic Bulletin, 5/96 cited by Hanegraaff)

 

Suom. Samuel Korhonen