Henry Hinn toimii kuten isoveljensä Benny

Yves Brault

Maailmassa, jossa on puheen ja uskonnon vapaus, saavat myös erilaiset julistajat tuoda itseään julki. Vancouverilainen TV evankelista Henry Hinn on epäilemättä löytänyt oman tyylinsä. Kaikesta huolimatta hän on menestynyt julistajan ammatissaan, kiitos siitä isoveli Bennyn. Vaikka he välillä ovat vaikeuksissa, homma tuottaa hyvin. Veljekset tietävät kuinka toimia. Muutama huomio:

  • Kumpikin omisti kalliin Mercedes-Bentz auton.
  • He asuvat luksustaloissa (arvo yli 700000 USD, eli n. 5 milj. Smk), vartioidulla hienostoalueella
  • He matkustavat kalliisti ympäri maailmaa, ensiluokassa ja esiintyvät samoilla puhujalavoilla
  • Heidän kirkoillaan on lähes samat nimet: Orlando Christian Center ja Vancouver Christian Center
  • Molemmilla on ollut ongelmia lakiasioissa

Kuinka Henryllä on varaa ylläpitää kallista elämäntyyliään? Hän ja vaimonsa Donna ilmoittavat yhteisiksi tuloikseen 2000 USD viikossa. Molemmat toimivat 250 jäsenen seurakunnan johdossa. (Muutama vuosi sitten luku oli 600). Kuulin isoveli Bennyn kerran sanovan, että 1000 ensiluokan ihmistä ottaa osaa kirkon toimintaan. Seurakuntatila on remontoitu varastorakennuksesta, joka sijaitsee Vancouverin lähiössä, Richmondissa. Laskin n. 300 istumapaikkaa. Vieraillessani siellä puolet istuimista oli tyhjinä.

Henryn 8 makuuhuoneen kartano

 The Vancouver Sun lehti kertoi elokuun 18. 1997, että Henry oli muuttamassa perheensä kanssa loistoasuntoon.

Samaan aikaan eräs seurakuntalainen oli nostanut häntä vastaan kanteen saadakseen Henryltä takaisin 250000 Kanadan dollarin lainan. Lehti lainasi Henryn kirjettä, jonka hän oli lähettänyt lainanantajalle: ”Toivon, että sydämessäsi voit antaa minulle anteeksi sen vahingon, jonka olen aiheuttanut. Charlie, olet minulle kuin isä. En koskaan tule unohtamaan mitä olet tehnyt puolestani. Ehkä voin edelleen olla kuin poika… Ymmärräthän, että en voi hallita tätä tilannetta. Olen joutunut muuttamaan talostani eikä minulla ole paikkaa minne mennä.”

Henry jätti kirjeessään mainitsematta, että loistokas, 8 makuuhuoneen kartano oli rakennettu juuri heitä varten!!

Henryllä on ollut useita ongelmia lakiasioissa. Hänen järjestönsä ja seurakuntansa ovat olleet haastettuina ja sulkemisuhan alla. Uhka vältettiin kun rikas singaporelainen liikemies, Jeffrey Tan, tuli apuun. Hän pelasti Henryn ja muutti samalla hänen naapurikseen kalliille asuntoalueelle. Mutta heidän ystävyytensä loppui lyhyeen.

The Richmond News kirjoitti huhtikuun 14.1999: “Tan on eronnut (Henryn) seurakunnasta ja sanoi, että hän ei voi kommentoida suhdettaan Henryyn, koska hän allekirjoitti sopimuksen ennen seurakunnasta eroaan.” Henry on oppinut varomaan.

Henryn mukaan ihmisten mielikuva hänen edustamastaan evankelistatyypistä perustuu ennakkoluuloille. Mutta ennakkoluulolla on peruste. Nämä evankelistat haluavat vain kerätä rahaa. Henry ei ole tehnyt mitään yritystä erotakseen tästä joukosta.