Bennyn 30 milj. USD puistohanke: Ihmisen vai Jumalan inspiraatio?

 

Yves Brault

 

Ristiriitainen uskolla parantaja Benny Hinn jätti Floridan ja kirkkonsa Orlandossa päättäen aloittaa uudestaan muualla. Hän muutti järjestönsä päämajan väliaikaisiin toimistotiloihin Dallasiin 1.9.1999. Varsinaisen oman päämajan tuli olla valmis 1.6.2000 mennessä. Jeff Pittman, Hinnin ”This Is Your Day” TV-ohjelman tuottaja oli aiemmin julistanut: ”Hinn tulee jatkamaan saarnaamista Floridassa kerran kuukaudessa. Järjestö ei koskaan jätä Orlandoa. Koskaan ei tarvitse kirjoittaa Benny Hinnille Etelä-Kaliforniaan.”

Pittman antoi lausuntonsa The Orlando Sentinel lehdelle 19.2.1999. Kuitenkin vain neljä kuukautta myöhemmin kuuluisa julistaja ilmoitti siirtävänsä koko toiminnan Dallas/Forth Worth alueelle. Jeff Pittman oli puoleksi oikeassa. Ihmisten ei tarvitse kirjoittaa järjestölle Kaliforniaan, vaan Texasiin. Eräs muukin asia hämmästyttää ja se pitää mainita. Kun Hinn ilmoitti muutosta 7.6.1999 hän sanoi: ”…useimmat järjestön 387:stä työntekijästä saavat mahdollisuuden muuttaa Texasiin, samalla kun 50 työntekijää jää Orlandoon niin kauaksi aikaa kuin kirkko on käytössä.”

Eikö ole yllättävää, että The Orlando Sentinel raportoi 7.7.1999, tasan kuukausi äskeisen jälkeen, että ”vain 80:lle henkilölle Benny Hinnin World Outreach Centerin 387:stä työntekijästä, tarjotaan uutta työpaikkaa.” Tämä on tyypillistä ”suurten miesten” touhua. Hän ei kerro kaikkea kerralla. Hän antaa tietoa pieninä erinä ja seuraajansa uskovat kaiken. Aivan kuten sammakolle käy kun se pannaan kylmään veteen ja vettä aletaan hiljalleen lämmittää. Sammakko joutuu keitetyksi ilman, että se itse tajuaa sitä. Tunnen miehen liian hyvin. Luen häntä kuin avointa kirjaa.

Hän unelmoi 50 eekkerin teemapuistosta, jonka puutarhassa oikean kokoiset pronssipatsaat edustavat Raamatussa kuvattuja parantumistapauksia. Jim Bakkerilla oli teemapuistonsa. Nyt Hinn haluaa sellaisen. Syksyllä 1999 hän piti asiasta tilaisuuden Reunion Areenalla ja esitti siitä tietokoneella tehdyn version ja keräsi varoja siihen. Vieläkään Parantamisen Puisto ei ole olemassa. Miksi näin? Ensiksi kerron, mitä sinun toivotaan lahjoittavan ja mitä saat vastineeksi:

q       150000 USD ja saat nimesi rakennettavan Kansan Katedraalin kulmakiveen.

q       30000 USD ja saat nimesi Uskon Salin seinälle.

q       15000 USD ja sama asia mutta nyt Parantamisen Puiston muureihin.

q       4000 – 8000 USD ja nimesi kaiverretaan Parantumisen Lähteeseen.

q       2000 USD ja saat nimesi Parantavan Virran kiviin.

q       1500 USD ja pääset nimeksi Ikuiseen Parantavaan Liekkiin.

q       150 USD pääset juuri ja juuri Rukoustorniin.

Järjestön päämaja

Lauantaina 30.10.1999 Bennyn järjestö oli suunnitellut uuden päämajan rakennustöiden alkavan. Tapahtuma piti välittää internetin kautta kaikkialle. Asiat eivät sujuneet kuten suunniteltiin. Internetiin tuli vika sekunteja ennen lähetyksen alkamista ja sitten alkoi sataa. Järjestö ilmoitti: ”Sääolojen takia aloitusseremonia on siirretty. Olkaa hyvä ja tarkatkaa tätä internetsivua milloin on uusi päivä ja aika tälle tapahtumalle.”

Myöhemmin sain tiedon, että järjestö pidättäytyy rakennustöistä. Et ole kuullut Hinnin itsensä sanovan sitä. Asioiden pitää mennä hänen mielensä mukaan. Hän ei pidä viivytyksistä.

Tämä suosittu saarnaaja sanoi tarvitsevansa 30 miljoonaa USD rakentaakseen puistonsa. Työn tukijat ovat lahjoittaneet hankkeeseen erisuuruisia summia saadakseen nimensä puiston alueelle. Ehkä heitä kiinnostaisi tietää, että koko hanke on vaarassa. Ehkä heitä kiinnostaisi tieto, että Benny Hinn Ministries on vuokralla kalliissa ensiluokan toimistotornitalossa Irvingissa, Texasissa.

Parantamisen Puisto: Ihmisen vai Jumalan inspiraatio?

Yksi patsas lähellä Kuhlmanin hautaa.

Paina napista niin kuulet tarinan.


Bennyn Kathryn  Kuhlmania kohtaan osoittama ihailu ei ole salaisuus. Hän on kopioinut tämän liikkeitä, puhetapaa ja tekniikoita. Kuhlman on haudattu Kalifornialaisen hautausmaan yksityisosaan, jota ympäröi tiilimuuri. Yhden sisäänkäynnin ulkopuolella on puutarha patsaineen. Suurin patsas, aivan sisäänkäynnin lähellä, tarjoaa mahdollisuuden kuunnella tarina. Pitää vain painaa napista. Kun näin sen en voinut välttää tunnetta yhtäläisyydestä Bennyn suunnitelmaan. Kuhlmanin hautapaikan pohjoisosassa vesi virtaa lähteestä luoden seesteistä tunnelmaa alueelle. Onko samanlaisuus vain sattumaa? Onko Benny saanut idean, kuinka tehdä lisää rahaa, Kuhlmanin haudalta?

 

Eräs Hinnin järjestön työntekijä kertoi, että tulevassa puutarhassa kun henkilö pysähtyy patsaan eteen hän kuulee raamatunjakeen ja musiikkia. (En tiedä onko paikalle varattu kiinniottajat kaatumisten varalta.)