Jerry Falwell tietää Hinnin tekniikan…

Yves Brault

 

Alnor Raportti julkaisi tiedotteen “Jerry Falwell Endorses Benny Hinn at Liberty Universaty”. Tieodotteen  mukaan Falwell puhui Hinnin 25-vuotistoiminnan kunniaksi järjestetyssä juhlassa:

”Pastori Benny ja minä olemme ystäviä ja olen iloinnut jokaisesta sielusta, joka näiden 25 vuoden aikana on voitettu Kristukselle toimintasi kautta. Muutama viikko sitten pastori Hinn soitti ja yksi hänen avustajistaan sanoi: ´Benny haluaa tulla Lynchburgiin ja hän haluaa jakamattoman huomiosi siksi päiväksi.´ Ja hän tuli ja meillä oli mahtava päivä yhdessä. Hän tapasi Liberty Yliopiston 6000 opiskelijaa, kun kävelimme alueella rakennuksesta toiseen. Useimmat tunsivat hänet. Monet olivat kannattajiasi. Vietimme paljon aikaa yhdessä ja keskustelimme mitä Jumala on tekemässä.”

Tämä juhla oli joulukuun 3. 1999. Olen saanut tietää, että Falwell, tunnettu baptistipastori, sai luvan osallistua Hinnin juhlaan, mutta Mr. Westower Falwellin toimistosta painotti, että hän ei käyttäisi siellä puheenvuoroa. Miksi itsenäinen baptisti liittyy Oral Robertsiin, Paul Crouchiin, Jack Hayfordiin osoittamaan kunnioitusta karismaatikolle. Tämä vaati vähän tutkimusta. Vuosia sitten päätin, etten kritisoi enkä arvostele ketään ennen kuin olen puhunut henkilön kanssa. On kuitenkin paljon julistajia, jotka eivät suostu minkäänlaiseen henkilökohtaiseen keskusteluun.

Benny haluaa laajentaa aluettaan

Olen vuosia seurannut Bennyn ekumeenista toimintaa. En tiedä, kuinka paljon hän ajattelee vaikuttavansa kristillisyydessä. Olen kuitenkin vakuuttunut, että hänellä on tarve jatkuvasti laajentaa toimintaansa, millä keinolla tahansa, jotta toiminnan(erityisesti TV) mahtavat laskut tulisivat maksetuksi. On surullista, että jotkut julistajat johtavat järjestöään kuin maallista yhtiötä.

Selitän mitä tarkoitan. Ensiksi Hinn pääsi karismaattisen liikkeen suosioon ystäviensä Paul ja Jan Crouchin, TBN:n perustajien, avulla.  Sitten hän pyrki ja pääsi helluntailiikkeeseen ja yritti saada Assemblies of God liikkeen hyväksynnän. AOG:n johto hyväksyi hänet. Sen jälkeen liikkeen päätoimisto sai yli 5000 kirjettä, jossa Hinnin kuuluminen helluntailiikkeeseen torjuttiin. Monet eivät halunneet Bennyn kuuluvan liikkeeseensä. Tämä oli pääsyy, joka pakotti Hinnin eroamaan liikkeestä lokakuussa 1996.

Karismaattiseen ja helluntailiikkeeseen kuuluvia on Amerikassa rajallinen määrä. Baptistit ovat suurin protestanttinen ryhmä. Siksi Benny yrittää kovasti saada hyväksyntää sieltä. Päätin ottaa yhteyttä mieheen, jolla on vaikutusvaltaa baptistiliikkeessä ja joka kunnioittaa Hinniä, eli Jerry Falwelliin.

Soitin Falwellin avustajan Mr. Westowerin toimistoon 29.3.2000. Mr. Westower on ollut Falwellin avustaja jo 30 vuoden ajan. Falwell ei ole minunlaisteni tavallisten ihmisten saavutettavissa. Sihteerin mukaan hän oli poissa noin viikon verran. Soitin viikon kuluttua uudestaan. Kun olin soittanut neljä kertaa sain yhteyden Mr. Westoweriin 11.5. Kesti kuusi viikkoa päästä puheisiin edes hänen kanssaan. Hän kertoi hyvin mielenkiintoisia asioita Falwellista. Pääosin keskustelu käytiin näin:

Minä: Tiedätte varmaan, että Benny vietti päivän johtajanne kanssa Liberty Yliopistossa. Voitteko kertoa miksi?

Mr. Westower: Se on normaalia, koska Bennyn tytär haluaa tulla yliopistoon.

Minä: Tiedättekö, että Benny Hinn ei pysy totuudessa?

Mr. Westower: Se on teidän mielipiteenne.

Minä: Olen kirjoittanut kirjan, joka paljastaa hänen käyttävän mesmerismiä.

Mr. Westower: Pari viikkoa sitten osallistuin Bennyn kokoukseen. Se ei tehnyt minuun vaikutusta. Tietenkin hän käyttää mesmerismiä. Ja Jerry tietää sen myös. Me tiedämme, että parantumiset eivät ole aitoja.

Minä: Jos Falwell ajattelee näin, miksi hän ei sano sitä Bennylle?

Mr. Westower: Hän ja Benny toimivat voittaakseen sieluja.

Minä: Sitä en kysynyt. Kysyn miksi Falwellin asemassa oleva mies ei nuhtele Bennyä ja varoita uskovia Bennyn kaltaisista miehistä, jotka harjoittavat mesmerismiä?

Mr. Westower: Keskustelu on päättynyt. Soitan näet omilla varoillani.

Ennen puhelimen sulkemista tarjouduin antamaan internet osoitteeni ja kirjani nimen. Hän ei kiinnostunut eikä voinut mainita asiasta Falwellille. Mitä voimme päätellä? Ainakin sen, että sillä ei ole väliä kuinka paljon johtajia ja massoja voidaan pettää ja hämätä, kun kaikki tapahtuu sielujenvoittamisen ja hyväntekeväisyyden nimissä. Pyhittääkö tarkoitus kaikki keinot?

Esitän yhden kysymyksen: Emmekö voi voittaa sieluja olemalla myös rehellisiä?